Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE startar praktikprogram för nyexaminerade arkitekter

Nyheter

PE Teknik & Arkitektur söker nu nyexaminerade arkitekter till ett 12-veckors betalt praktikprogram med möjlighet till förlängning. Arkitekter har en viktig roll och stor möjlighet att bidra i omställningen mot ett mer hållbart samhälle. Som en av Sveriges främsta arkitekt- och teknikkonsult har PE stora behov av att kunna hitta talanger för framtiden genom bland annat detta initiativ. 

PE har i dagarna dragit igång en kampanj riktad till nyexaminerade arkitekter, landskapsarkitekter, planeringsarkitekter och inredningsarkitekter. Att PE nu söker lämpliga kandidater till ett exklusivt praktikprogram är en möjlighet för både företaget och nyexaminerade.  

– Detta initiativ ger oss en fantastisk möjlighet att komma i kontakt med nyexaminerade samtidigt som de får chansen att komma ut i arbetslivet. Det känns extra positivt att vi erbjuder praktik inom alla arkitekturdiscipliner – hus, landskap, planering och inredning, säger Fredrik Toller, chef för affärsområde Arkitektur på PE. 

Utveckling i team och nätverk

Programmet ger också PE möjlighet att stärkas framåt genom att hitta och rekrytera nyexaminerade talanger som vill vara med och bidra till att förnya samhället genom innovativa och hållbara lösningar. Som praktikanter blir de en del av både ett lokalt PE-team och ett nätverk med praktikanter som får dela med sig av sina erfarenheter och utvecklas tillsammans.  

– Det som driver oss på PE är viljan att förnya och förbättra, det drivet och engagemanget attraherar de bästa medarbetarna. Med vårt praktikprogram får nyexaminerade arkitekter chansen att kickstarta sina karriärer och bli en del av vårt dynamiska team. Vi hoppas att många tar chansen att få jobba med en expert på byggnader och deras närmiljö. Vi har många kontor ute i landet och ser gärna sökande till flera av dem, säger Fredrik Toller. 

Nyexaminerade som är intresserade av det betalda praktikprogrammet samt uppfyller ställda krav är välkomna att skicka in sin ansökan till PE senast den 15 september 2024. 

PE söker kandidater som: 

  1. Har tagit examen 2024, 2023 eller 2022 
  2. Har en stark gestaltningsförmåga 
  3. Ser hållbarhet som en självklarhet och strävar efter att integrera den i alla aspekter 
  4. Är en lagspelare som drivs av viljan att förnya och förbättra tillsammans med andra 

Mer information finns på pe.se/karriar  

Relaterad information

Arkitektur och stadsmiljöer som håller över tid

Byggnader och deras omgivning måste över tid fortsätta att bidra till samhället och skapa värde genom sin användningSom en av Sveriges största aktörer inom arkitektur utarbetar PE innovativa och hållbara idéer och lösningar för byggnader samt det som finns inuti, utanför och omkring demVi kan ta oss an alla projekt, oavsett storlek.