Gå direkt till textinnehållet
logotyp
Bilder: Wihlborg Fastigheter och Logicenters

PE har samordnat hållbarhetsfrågor för två finalister i Sweden Green Building Awards 2024

Nyheter

Vi är stolta över att ha bidragit till två av finalistbyggnaderna i Sweden Green Building Awards (SGB Awards) 2024: Wihlborgs kontorsbyggnad Vista i Hyllie, i kategorin Årets Miljöbyggnad, respektive Nrep/Logicenters logistikanläggning Innovationsprojekt Bålsta, i kategorin Årets NollCO2-projekt.

SGB Awards är Sveriges mest prestigefyllda pris inom hållbart samhällsbyggande. Sweden Green Building Council (SGBC) belönar varje år inspirerande och vägledande projekt och personer i ett antal olika priskategorier. I veckan tillkännagavs årets finalister och PE Teknik & Arkitektur har lämnat viktiga bidrag i två av de nominerade byggnadsprojekten.

Wihlborgs Vista i Hyllie, finalist Årets Miljöbyggnad

Malmöstadsdelen Hyllie har fått en byggnad som både är ett landmärke och ett föredöme inom klimatsmart byggande. Kontorsbyggnaden Vista, med plats för cirka 1 100 arbetsplatser fördelat på tio våningsplan, ska trippelcertifieras enligt systemen Miljöbyggnad, Well och NollCO2, vilka just har erhållit sina preliminära certifikat. PEs uppdrag är att samordna miljö och hållbarhetsfrågor i de tre certifieringarna samt övervaka att certifieringsprocesserna samspelar med Wihlborgs eget miljöprogram och bidra som fuktsakkunnig.

Nrep/Logicenters Innovationsprojekt Bålsta, finalist Årets NollCO2-projekt

Innovationsprojekt Bålsta är en logistikanläggning på 20 000 kvadratmeter i Bålsta norr om Stockholm med det unikt ambitiösa målet att uppnå total CO2-neutralitet både i driften och när det gäller tillverkning, transport och installation av de material som finns i byggnaden. Projektet certifieras enligt såväl systemet BREEAM, på högsta nivån Outstanding, som NollCO2. PE bidrar med expertis inom klimatpåverkan och klimatneutralitet samt ansvarar för projektets båda certifieringar.

Vinnarna i respektive kategori utses på Sweden Green Building Awards den 28 november.

Läs mer hos Sweden Green Builing Council>

Relaterad information

Miljösamordning från idé till färdigställande

Att minska fastigheters klimatutsläpp samt bygga hållbart och klimatanpassat även ur andra aspekter är viktigt för övergången till ett hållbart och resilient samhälle. Det krävs god kunskap inom flera områden för att kunna uppfylla höga ambitioner vid ny- och ombyggnad. Med bred och djup expertis kan PE vägleda kunden från idé till granskning vid färdigställande.